Om oss

Varför Polski Owczarek Podhalanski?

Vi båda älskar hundar, och de har varit med oss sedan vi blev tillsammans. Deras kärlek, trohet och hängivenhet är svår att jämföra med någonting annat. De visar sin glädje med full kraft när man kommer hem, och glädjen i deras ögon ger oss en fantastisk känsla.

 

 

Vi kommer från Polen där de stora vita hundarna som vi träffade under våra resor i Tatrabergen varit med oss sedan barnsben. Så när vi bestämde oss för att leva tillsammans så var valet av hund ganska enkelt, en Polski Owczarek Podhalanski. Vi köpte en valp (Baca), och sedan adopterade en vuxen hane (Bono-Dragon). När några år senare grundade vi tillsammans med några vänner en stiftelse som hjälper hemlösa hundar av den rasen, stiftelsen uppkallades BONO i hans minne. 

 

År 2018, efter tolv år erfarenhet med rasen, flera timmar diskussion med våra polska vänner som driver kennlar i Polen samt svenska vänner involverade i hundutställningar, bestämde vi oss för att bli uppfödare av Polski Owczarek Podhalanski i Sverige samt medlemmar i Svenska Kennelklubben . Vårt mål är att göra de underbara herdehundarna mer kända och populära i Norden. Det är bara början och vi är helt medvetna hur mycket arbete som står framför oss. Men vi älskar Tatrahundar och vill att flera kommer att lära känna de som både arbetade herdehundar och älskade sällskapshundar.

 

Vi bor på landet utanför Fagersta och driver en hemkennel. Idag har vi fyra hundar:  Iwo  – adopterad blandrashund och Vito & Beza & India – Tatrahundar som kommer till avel. En till valp ska komma till hösten. Alla våra hundar bor inomhus med tillgång till en stor trädgård och är nästan fullständiga familjemedlemmar och vår dotter är uppvuxen med dem. Renata jobbar de flesta dagar hemifrån och Arek är hemma när hon måste åka bort. Kontakta oss gärna om du har frågor runt rasen eller skulle vilja hälsa på oss och träffa våra hundar.

Renata & Arek